Spoštovani!

Pa je mesec naokoli… Tako hitro minevajo dnevi, tedni, celo meseci. V vrtcu se nam toliko dogaja ves čas, da nam ni nikoli dolgčas. Otroci so v zadnjem mesecu spoznali, se naučili in videli ogromno novega. Tako so vedoželjni kot majhne morske spužve 

Kot veste smo skrbeli za rože🌷🌼🌹 . Res smo jih skrbno zalivali , jih opazovali in se z njimi tudi pogovarjali. Ampak ker smo veliki in nas zanimajo nove stvari, smo se odločili, da naredimo še korak naprej. Sami smo posadili seme v zemljo, ga zalili, poskrbeli za veliko svetlobe in nestrpno čakali. Minevali so dnevi in prišel je vikend…. Potem pa… Jaaaaa iz zemlje so pokukale čisto majhne zelene pikice. Vsak dan smo spremljali rastline, ki smo jih posadili, jih primerjali in zalivali. Posadili smo fižol, Kapucinke, Peteršilj, ⏺️⏺️⏺️ 

Prijavili smo se na Pampers natečaj za visoko gredo. Držimo pesmi, da nam uspe🐞🍀 .

Če nam uspe, bomo naše rastline posadili v visoko gredo, da bodo imele dovolj prostora za rast. 

Ker želimo imeti čisto okolje in ker skrbimo za našo Zemljo 🌏, smo se odločili, da počistimo Štepanjsko naselje. Vzeli smo rokavice, vrečko za smeti in se odpravili na sprehod. Pozorno smo opazovali okolico in pridno pobirali smeti, katere so očitno “pozabili” ljudje, ki so hodili pred nami po isti poti. Nabralo se je ogromno smeti. 

V enoti Mehurčki smo dobili tudi nova igrala. Komaj smo čakali, da so jih sestavili in smo jih lahko sprobali.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Ker tako pridno beremo in zelo radi poslušamo pravljice pa smo obiskali bližnjo knjižnico. Otroci so bili navdušeni. Nekateri so bili prvič, nekateri pa so bili že “stari” znanci knjižnice v Mostah. Koliko knjig📚  je bilo na policah, kakšna tišina je bila in prostor je bil tako ogromen, da je za trenutek nastala čista tišina. Vse okoli nas so bile knjige, majhne, velike, debele.  Knjižničarka Andrejka nas je pričakala in nas odpeljala v pravljični kotiček. Otrokom je predstavila različne vrste knjig, jim razložila kdo in kako si lahko izposodi knjigo, na koncu pa nam je seveda prebrala nekaj pravljic. Seveda smo nekaj minut izkoristili tudi za prosto igro v knjižno igralnem kotičku. 

Igre z žogo ⛹🏽‍♂️🤾🏽🤽🏽🏌🏽 so pomemben del odraščanja otrok. Žoga ⚽🏐 je osnovna igrača, ki naj bi jo imel vsak otrok. Uporabna je na mnogo različnih načinov. Tako majhne kot velike žoge. Mi smo se z njimi igrali in odkrivali nove načine za igranje. 

Praznovali smo tudi dan slovenskih ljudskih plesov 💃🏽 in pesmi 🎶

Da pa ne boste mislili, da nimamo časa za prosto igro, pa naj vam odpihnemo🌬️  skrbi. Za prosto igro se VEDNO najde čas. 

Seveda brez ustvarjanja ne gre 🖌️🖍️

S Petro Strmšek pa smo spoznali čustvo, ki včasih vsakemu malo ponagaja in to je JEZA. Pogovarjali smo se o jezi, ugotavljali, kako si lahko pomagamo takrat ko se nas loti jeza in spoznali nekaj novih in učinkovitih načinov za premagovanje jeze. In veste kaj? Odlično nam je šlo 💪 . Ko smo jezni lahko skačemo, pihamo, pojemo, plešemo, gremo na sprehod, lahko si svoje občutke in jezo zapišemo v dnevnik, lahko se pogovorimo z nekom, ki nam je blizu, lahko boksamo v boksarsko vrečo, lahko se umaknemo stran od ljudi in zavpijemo na ves glas in še mnogo drugih načinov je, ki smo jih odkrili. 

 

V četrtek 5.5.2022 pa smo se odpravili na pohod po PST. Prehodili smo kar nekaj kilometrov in na poti srečali župana mesta Ljubljane. Vmes nam je že malo zmanjkovalo energije, zato smo se ustavili v enoti Hrušica, kjer smo se spočili in okrepčali s prigrizki 🍫🍪🥛🧋🍅, ki ste nam jih pripravili starši. 

Čisto za konec pa ne pozabite, da smo imeli v vrtcu skupinsko fotografiranje. Izbirate lahko med dvema fotografijama, ki jih lahko vidite na oglasni deski pred igralnico, naročite pa jih lahko nama osebno. 

Pozdravljamo vas   ⬇️⬇️⬇️

Andreja, Petra in Filip

Accessibility