Dragi starši!

 

1 2, 3  in že me več ni 😛 ….

Ribice so se igrale, potovale, pele in bile vesele. 

Imeli smo športni teden.

Obiskali smo preurejeno igrišče na Bilečanski, kjer smo se spuščali po toboganu, plezali, skakali in se gugali. Vreme smo naročili ✔️, tako da smo bili obdani s soncem☀️ . Bilo je super👌🏻  ampak res hitro mine čas, kadar se imamo lepo. 

 

V družbi je vedno lepo, zato smo se skupaj odpravili še na pohod do Fužinskega gradu 🏰. Pred grajskim balkonom smo čakali na Zlatolasko 👑, da bi spustila svoje čudovite lase in bi princ njenih sanj splezal k njej in jo rešil pred zlobno čarovnico. Vendar se je jutranja rosa že posušila in takrat Zlatolaska spi, zato je žal nismo uspeli videti. Mogoče boste imeli več sreče 🍀 vi, ko boste skupaj s svojimi sončki obiskali Fužinski grad in upajoče gledali na balkon. Ker upanje umre zadnje bomo tudi mi kmalu ponovili naš obisk in spet stopili pod grajski balkon in se zazrli proti oknu 🐞

Da pa ne bi odšli razočarani nazaj proti vrtcu pa smo se v sosednjem parku okrepčali in posladkali s prigrizki, ki ste nam jih pripravili starši. Mogoče je bil ugriz v slastno čokoladico ali piškot še večja sreča, kot če bi nam uspelo videti Zlatolasko 😉

Svež zrak, gibanje in dobra družba to je ➡️➡️ recept za zdravo življenje. In ker se mi tega držimo smo nadaljevali s športnimi aktivnostmi.

Kolesarski dan 🚴🏻‍♂️🚴🏻‍♀️🚴🏻 💪🏻

Najprej smo imeli teoretični del, spoznavali smo dele kolesa in nato smo opravili še izpit  za CPP.

Pravzaprav CPP izpita nismo opravljali 😉, smo pa zato ponovili pravila vožnje s kolesom. 

Ko smo čisto vsi imeli zaščitene glave s čelado ⛑️smo odhiteli po svoja prevozna sredstva 🚴🏻‍♀️🛴, ki ste jih starši s svojimi otroki SUPER označili ✔️ .

Nato pa smo se odpeljali novim dogodivščinam naproti. Prehitevali smo po levi in desni, cingljali z zvončki, premagovali ovire in spodbujali drug drugega tudi takrat, ko smo bili že vsi utrujeni. Vsi, prav vsi smo prišli na cilj. Uganete kaj je bil naš cilj

Naš cilj je bil:  IMETI SE LEPO 💪🏻👌🏻😊. In cilj je bil dosežen ✔️ .

Tako so minevali naši športni dnevi… Potem pa so končno začele padati prve dežne kaplje ⛈️ na zelo suho zemljo. Kljub temu, da smo dežja bili zelo veseli, saj vemo, da je bila že huda suša in da rastline🥀 res potrebujejo vodo pa je bil naš nasmeh 😐z rahlo grenkim priokusom. Ampak grenkoba ni ostala dolgo… Saj smo se odločili, da bomo tudi mi poskrbeli za rastline. In seveda smo takoj stopili v “akcijo😊 .

Brez vas nam seveda ne bi uspelo. Res, vsi starši ste se odzvali in otroci so prinesli svoje lončnice 🌺 za katere bomo skrbeli naslednjih 14 dni. Rastline bomo opazovali, jih zalivali 💧, vonjali 👃🏽 in se z njimi tudi pogovarjali 👄

 

Projekt z lončnicami bo trajal nekaj časa, vzporedno pa se bomo spoznali tudi s sejanjem rastlin, ustvarjanjem na temo rož🌻🌼🌷  in prebrali bomo kar nekaj pravljic 📖 o čudovitih cvetlicah. Trenutno sta na meniju 📖 zgodbi Mesto cvetja in Gospod Vesel in gospa Mrak, ki pa sem jo za vse nas tudi narisala in uprizorila kot Kamišibaj predstavo. Z Dašo smo spoznali imena naših lončnic, seznanila nas je s pravilnim rokovanjem teh naših čudovitih rastlin, podala nam je ogromno novih informacij in nas na enostaven način spoznala s fotosintezo. Petra je ustvarjala z otroki čudovite izdelke, ki krasijo našo igralnico. Nismo še pozabili na razvrščanje in recikliranje odpadkov, zato je Petra to odlično povezala in poskrbela za ponovno uporabo zamaškov. 

Slike povejo več kot 1000 besed…. ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

 

 

Da pa ne boste mislili, da smo na prosto igro čisto pozabili, pa naj vas potolažimo. Vedno se najde čas za prosto igro in celo igrače od doma 😉 .

Znamo se tudi pošaliti na 1. April. Saj veste spanje v vrtcu in Čokolino  🙃.

Foto dokaze pa si kar sami oglejte 👁️‍🗨️in si sami ustvarite mnenje. 

Dragi starši in otroci … 

… tole je za danes vse …

Vsake pohvale in tudi kritike bomo veseli. Povejte nam in mi vam bomo prisluhnili. Zaradi pohval “zrastemo” in dobimo potrditev, da delamo prav. Za vsako kritiko smo hvaležni, ker vemo kje smo šibki in na “čem” moramo delati. 

Dober glas seže v deveto vas… Naj naš dober glas seže do ravnateljičinih vrat ❤️ 😉❤️.

Malo za šalo in malo za res …

Želimo vam čudovit April 🌼☔❤️🐞🍀☀️

Andreja, Petra in Filip ( ta teden pa tudi Daša)

 

 

 

 

Accessibility