SVET JE LEP …

Ja res je…

In veste kaj?

Še lepši je, kadar smo s prijatelji, kadar smo nasmejani, kadar smo srečni, kadar si znamo pomagati, kadar se poslušamo in slišimo, kadar nam gre vse narobe in nas tisti prijatelj na ⏩⏩⏩ “desni” strani tako nasmeji, da skoraj padeš iz klopi in kadar spoznaš, da imaš vse tisto kar imaš rad prav pred svojimi očmi 👀 .

Ribice vemo, da je svet lep… Vsak dan, tudi če zjutraj NI s soncem obsijan. V vrtcu se vsi oblaki razkadijo in je dan čudovit, četudi zunaj piha burja in dežne kaplje skačejo z neba 🌧 naravnost v najlepšo, največjo in najbolj blatno lužo. Ja ravno ta luža je ponavadi, tista v katero čisto po nesreči stopiš (beri skočiš) notri… Jaaaaaa pa iiiiiiiii 🙃 ….. Zabava je zagotovljena 😁 .

No mi pa tokrat nismo skakali po lužah… Smo pa delali vse drugo…

Imeli smo dan knjige 📚, spoznali smo sovico Lalo 🦉, ki nam je pripovedovala pravljico in imeli smo turnir v Bingu. Ko bi vi videli, kako dobri so vaši otroci v tej igri. Zbrano sledijo, spoznavajo like, barve, sodelujejo in se spodbujajo 😍 .

Prišel je torek in imeli smo vojaški poligon. Nekateri otroci, predvsem fantje so čisto navdušeni nad vojaki in zato smo imeli super športni dan. Poligon, telovadba, ples 💃🏻🕺🏻 , igra in glasba🎶 …. Ja noro smo uživali 😉😎.

Sreda je ponavadi dolgočasna … Tam nekje na sredi tedna, ni ne začetek in ne konec. AMPAK….. Pri nas je SUPER sreda 😂 . Imeli smo lov na skriti zaklad 🏴‍☠️. Iskali smo ga po celotnem vrtcu in zunaj na igrišču. 

Četrtek pa je bil dan posebnih iger. Pri teh igrah smo si morali pomagati, se poslušati, spremljati, biti potrpežljivi in predvsem biti vztrajni. In vse to smo tudi bili. Žoge 🥎 smo si podajali z nogami v zraku, robček smo si podajali s pomočjo paličic, pisane žogice smo prenašali s pomočjo tankega papirnatega robčka, krog pa smo si morali podajati z navadnimi klinčki oziroma ščipalkami za perilo. Ajoj… No bilo je super zabavno. Smeh zagotovljen .

Pa je prišel petek… In ne ni še konec. Imeli smo lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom 🧸 🌂, ker je že tako dolgo nismo videli. Zraven smo tudi peli pesmi in se nasmejali zviti lisici 🦊, ki je bila taaakoooo zdolgočasena.

Seveda kot se spodobi pa smo tudi spregovorili o slovenskem kulturnem prazniku. 

Spoznali smo gospoda Franceta Prešerna. Spoznali smo nekaj njegovih del, se pogovorili o njegovem življenju, spoznali barve naše zastave in večkrat poslušali himno. Za piko na i pa nam je Daša oddigrala kratko KAMIŠIBAJ predstavno o Francetu Prešernu. 

Poleg vsega kar smo počeli pa smo se zraven še veliko objemali, se smejali in se imeli radi .

Spodaj pa si le oglejte naše utrinke in se sami prepričajte o tem kako super zabavno je v našem vrtcu Otona Župančiča 😉 .

Seveda pa brez celotne zasedbe skupine RIBIC ne bi bilo tako kot je. Ribice 🐟🐠🐟 smo  🔝 

 

Lep pozdrav!

Andreja, Petra & Filip 🐟🐠🐟

 

Accessibility