V tem šolskem letu sodelujemo v projektu Pomahajmo po Sloveniji. V sklopu projekta bomo spoznavali našo državo – Slovenijo. Prosili sva vas, da nama na e-mail skupine pošiljate fotografije vaših otrok iz različnih izletov po Sloveniji. Fotografije z imeni lokacij bomo pritrjevali na zemljevid v sobi ter si tako širili obzorja. Izlet bomo upoštevali tudi za gibalno/športni program Mali sonček – zeleni. »En izlet otrok opravi sam s svojimi starši, če se le da, naj bo izveden v hrib. Na izletu naj bo otrok vsaj tri ure, od tega pa naj bo hoje približno eno uro. Če gre za hrib pa vsaj 30 minut do vrha hriba z vmesnimi postanki. Priporočamo da se izlet izvede na znano izletniško točko, kmetijo s kmečkim turizmom, obišče naravno ali kulturni znamenitost itd.« (Videmšek, Stančevič in Zajec, 2012, str. 17).

Na izlete po Sloveniji pa vas bo lahko spremljala Muca Mijav, ki jo boste dobili tekom šolskega leta domov, za en teden. V tem tednu prosiva, da bo otrok Muco Mijav odnesel na izlet, ki ste si ga izbrali ter nama na e-mail poslali fotografijo, ki ste jo posneli na izletu. Muco pa nato prinesete nazaj v vrtec, da bo vaš otrok skupaj z njo povedal kje sta bila in kaj vse sta na izletu doživela.

Kdor je že bil na kakšnem izletu prosiva, da nama fotografijo (z imenom kraja) pošljete po e-mailu, saj naš zemljevid Slovenije že čaka na vaše fotografije.

Nina in Aleksandra

Ljubljana, 9. 11. 2021

• Videmšek, M., Stančevič, B., in Zajec, J., (2012). Priročnik Mali sonček. Ljubljana: Zavod za šport RS Planica. dostopno na: https://www.sportmladih.net/uploads/cms/file/Mali%20soncek/MALI_SONCEK_ GRADIVO_junij_2012.pdf)

Accessibility