Dragi starši…

 

Jesen…

Pa je prišla…

Tako hitro, tako tiho, tako barvito,…

Jesen v pisanih barvah, ki čisto potiho kliče zimo ❄.

Vsako jesen pa komaj čakamo, da zadiši po pečenem kostanju 🌰🌰🌰.

In RIBICE smo imele kostanjev piknik.
Jesen je poskrbela za kostanj, midve s Petro za “opremo”, ki jo rabimo za peko kostanja in otroci za dobro voljo. S skupnimi močmi 💪💪💪 smo si pričarali čudovit dan.

Najprej smo zarezali v kostanje, potem smo pripravili vse potrebno za VARNO peko, nato smo zapeli pesmice  s tematiko jeseni, prebrali pravljico in kmalu zatem je že dišalo po sladkem kostanju. Ko smo se v garderobi malo razgibali, nas je naš nos kar sam vabil nazaj v igralnico. Zaprli smo oči in se prepustili vonju, ki nas je pripeljal naravnost k dišečemu kostanju.

Takrat pa se je zgodilo nekaj zanimivega…. Zagledali smo šotor ⛺, pod katerim nas je čakal kostanj 🌰, jesensko listje in veliko dobre volje.
Ker smo že veliki smo si kostanj olupili sami. Res smo se namučili. Prstki nas niso ubogali. Kostanj se ni vdal tako hitro. Vendar mi smo vztrajni in želja po kostanju je prevladala nad borbenimi kostanji. ZMAGALI SMO in vsak je uspel olupiti vsaj en kostanj. Za polne trebuščke pa sva šli v “boj” s Petro in jim olupili kostanje, tako da so se lahko vsi najedli in okusili naš jesenski priboljšek.

Ugotovili smo, da je kostanj res pravi bojevnik 💪🌰. Namreč najprej nam jo zagode z bodicami, nato pa še z lupino, ki nam dela preglavice pri lupljenju 😄  .

Vsekakor nismo pozabili na razigrano igro, ki je sledila našemu kampiranju v namišljeni naravi, direktno pod kostanjevimi drevesi 😊.

Če vam niso otroci povedali vsega, pa si lahko naše doživetje pogledate tudi sami.

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

 

Se vidimo kmalu.

Do takrat pa,….

Lep pozdrav!

Andreja & Petra 🐟🐠🐟

Accessibility