Za nami je že cel mesec novega vrtčevskega leta, ki smo ga preživeli v naši novi igralnici. Nanjo smo se že popolnoma navadili in tudi spoznali naše sosede, prijatelje Ježke in Ribice. V tem mesecu smo se veliko igrali z igračami po izbiri otrok in otroke spodbujali k skupni, nekonfliktni igri. Zgodile so se tudi nove naveze prijateljstev – nekateri si včasih malce “skočijo v lase”, a se kljub temu želijo ves čas igrati skupaj. Odšli smo tudi na sprehod po Štepanjskem naselju in na Golovec, kjer smo nabirali storže, listke ter se igrali z vejami.

Ker pa sta za nami teden športa in evropski teden mobilnosti, smo dejavnosti povezali tudi s to temo. Igrali smo se z žogami, se vozili s skiroji, se masirali z avtomobili, avtomobile razvrščali po barvi, imeli aerobiko … Pretekli smo tudi dva krosa – enega smo priredili v enoti Mehurčki, drugega pa smo se udeležili na Rugby igrišču. Obakrat smo naše noge začarali, da nas bodo hitro ponesle na cilj ter se ogreli s plesom ob glasbi. Otroci so se veselili uspeha – nekateri tistega za prvo mesto, drugi pa tistega za prvo mesto od zadaj – a pomembno je, da so vsi otroci sodelovali in pridobili nove izkušnje.

Izlet na Golovec.                                                                                Vožnja s skiroji.

Kako sem prišel v vrtec?                                                                Podelitev priznanj za interni kros pred vrtcem.

Izlet na Golovec in domišljijska igra v gozdu.

Bravo mi!

 

 

 

Accessibility