OPOMNIK, KAJ MORAJO STARŠI UPOŠTEVATI V ČASU EPIDEMIJE

 

 DELO V SKUPINI

  1. Vrtec naj obiskujejo le zdravi otroci (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki).
  1. V kolikor je bil otrokov test na covid-19 pozitiven, so starši dolžni takoj obvestiti vrtec.
  1. Starši naj vstopajo v vrtec le ob predaji in ob prihodu po otroka, naj se v vrtcu zadržujejo čim krajši čas, pravilno nosijo masko in upoštevajo razdaljo 1,5–2 m do vzgojiteljice, drugih otrok in staršev.
  1. Morebitne govorilne ure in pridobivanje informacij se opravijo po telefonu ali preko računalniške povezave. O tem se vodi evidenca.

 

IGRAČE

  1. Otroci naj ne prinašajo igrač in knjig od doma. »Nujne igrače« (ninice in dude) je treba (če se le da) shraniti za posameznega otroka za čas med spanjem.

 

UMIVANJE ROK

  1. Starši poskrbijo, da si otrok, ob prihodu v vrtec, pred vstopom v igralnico, umije roke.

 

Splošna navodila za preprečevanje okužbe:

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2-v-obdobju-sproscanja-ukrepov

Vir: Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v vrtcih, z dne 13.1.2021 (Povezava: Hig. priporočila na NIJZ strani)

Accessibility