ZABAVNE IGRE

 

OGLEDALO

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: /

Otroka (starš in otrok) se obrneta drug proti drugemu. Eden od njiju izvaja različne gibe, drugi ga poskuša kar najhitreje in natančno posnemati, kot da je njegova slika v ogledalu. Vlogi zamenjata. Osebi, ki se gleda v ogledalu, spodbujamo k izražanju različnih razpoloženj. Pogovarjamo se o tem, kako prepoznamo, da je nekdo vesel, žalosten, prestrašen …

 

HROŠČKI SE ŽOGAJO

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: baloni

NAMEN: razgibavanje, umiritev

Vsi skupaj se uležemo na hrbet, noge in roke držimo v zrak. Balon skušamo obdržati v zraku čim dlje. V težji različici lahko dodamo pravilo: Za odbijanje smemo uporabljati roke in noge, ne smemo pa se premikati.

 

 LOV NA REPEK

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: repek za vsak par

NAMEN: lovljenje

Razdelimo se v pare. Eden v paru ima repek – za hlače si zatakne kos blaga, drugi pa ga lovi in mu poskuša repek odvzeti. Če mu to uspe, dobi on repek in partner lovi njega.

 

KAČJI KRALJ

ŠT. IGRALCEV: poljubno

PRIPOMOČKI: kolebnica

NAMEN: lovljenje (zunaj ali v večjem prostoru)

Z izštevanko določimo kdo je kačji kralj – v roki drži kolebnico(daljšo vrv), vlečeš jo za sabo in teče po prostoru. Ostali igralci skušajo stopiti nanjo. Komur to uspe, postane novi kačji kralj.

 

LETALO LETI SKOZI NEVIHTNO NEURJE

Potrebujemo:

– Časopisni papir,

– lepilni trak,

– škarje,

– papir A4 format,

– barvice, flomastre, tempera barve.

Navodila za izdelavo:

V časopisni papir izrežite poljubno velike kroge, ki predstavljajo rešitev za letalo v neurju.

Na časopisni papir lahko otroci narišejo nevihto, kakor jim veli njihova domišljija.

Nato iz papirja naredijo letalo (poglej posnetek, https://www.youtube.com/results?search_query=gubanje+letala+iz+papirja lahko pa naredijo svoje avtorsko letalo, kar bo še bolj zabavno). Na koncu letalo obvezno nadgradite z umetniškim pridihom (bolj zabavno bo če bo porisan in popisan).

 

 

 

 

 

Obilo igre in veselega igranja.                                                                                        Valentina

Accessibility