Učna gradiva na spletu

Nove okoliščine nam želijo preprečiti stike. A v muzeju se ne damo. Ker vemo, da je združevanje družinskih in službenih obveznosti precej velik zalogaj, vam želimo kakšno uro dela prihraniti. Za vas smo pripravili nekaj gradiv, ki vam lahko olajšajo poučevanje na daljavo. Na tem mestu boste našli vsebine iz področja prazgodovine, rimske zgodovine, srednjega veka, muzejskih poklicev, Cankarjevega in Plečnikovega življenja, likovnih ustvarjalnic itd. Vsebine se bodo še sproti dopolnjevale. Gradivo vam je na voljo v času karantene zaradi epidemije koronavirusa, sicer pa je last Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Vsebine so prilagojene uporabi in so na voljo učiteljem za namen poučevanja  na daljavo.

 

Babi, dedi, #ostanitadoma in povejta mi zgodbo!

Vse vnuke in vnukinje s Srcem vabimo tudi, da polepšajo osamljene dneve svojim starim staršem in sodelujejo v naših #ostanitadoma izzivih. Babice in dedki so tisti, ki so trenutno najbolj ogroženi. Zato jim dajte glas v času tišine in jih za nekaj minut odtrgajte od skrbi. Vsako soboto vam bomo postregli z izzivom, ki bo popestril vaš pogovor z babico in/ali dedkom ter obudil pretekle dni. Sledite jim tukaj: Babi, dedi, #ostanitadoma in povejta mi zgodbo!

Muzej v malem

Ob tej priložnosti vas vabimo tudi k sodelovanju na nabirki čudes – skrivnostnih in nenavadnih predmetov z zanimivo zgodbo, ki jih zbiramo v sodelovanju z OŠ Kolezija.  Vaša čudesa prinesite v muzej, ko ta zopet odpre svoja vrata. Svoje mesto bodo našla na razstavi Kab?net čudes. Več o projektu Muzej v malem si preberite tukaj.

 

Zdravo in čim prijetneje preživite te dni.

Accessibility