SPOŠTOVANI OTROCI IN STARŠI IN POLONA.

 

Prišel je že čas, da se tudi jaz oglasim in vam napišem nekaj modrih misli in mogoče polepšam današnji dan.

Hvala za vse pozdrave, risbe in druge umetnije, ki sem jih v tem času dobila od vas.  Upam, da ste vredu in si nenehno izmišljate različne naloge, igre, skratka vse kar vam zapolni čas. Prvi trije dnevi, ko smo bili doma so bili malce nenavadni, čudni, potem pa ti začne srce drugače utripati in tvoj notranji ritem, začne zaznavati, dobivati naravno dimenzijo. Po eni strani, ti to ugaja, ker je bolj človeški, bolj se čutimo povezani z vsemi ljudmi, posebej s tistimi, ki so nam blizu. Zaveš se, da dihaš drugače, te okoliščine nas lahko notranje nahranijo in napolnijo, čeprav je čas lahko naporen in težak. Zato moramo še posebej držati skupaj. In lepo je, da še vedno ostanemo povezani med seboj. Lahko si izmenjujemo mnenja in ideje, da bi bil vsak dan čim bolj drugačen, uspešen, ter seveda zdrav. In prav to sodelovanje med ljudmi, se mi zdi najlepše. V nasprotnem bi si preveč zastavljali vprašanja o prihodnosti, za katero vemo, upamo in z dvignjeno glavo, s strumnim korakom stopamo proti njej. V teh trenutkih je največ kar lahko naredimo, da poskušamo živeti po najboljših močeh, se naućimo kaj novega o sebi in se povežemo v eno. Postavimo si vprašanja, kaj lahko storim, da bom boljša, kaj se lahko naučim od drugih … Prepričana sem, da gremo proti svetlobi, saj se vam vsak dan dogodi toliko lepega in nepozabnega.

Če se bomo vsak dan trudili, bomo veliko prispevali svetu, to je največje bogastvo. Slediti moramo ukrepom, #OSTANIMO DOMA in še drugim zadevam ter iz vsega potegniti najboljše, potrudimo se ostanimo čim bolj zdravi.

Na naši spletni strani vrtca Otona Župančiča, za skupino Sončki (dostop z geslom in uporabniškim imenom), bomo objavljali različne teme, različne ideje, kako čim bolj kvalitetno preživeti čas doma, v naravi. Vabljeni k ogledu.

Trudim se nadaljevati rituale-telovadim, prepevam, kuham, z družino imamo svoje večere, pogledamo kakšno serijo, skratka skrbimo, da nam je lepo.

Naj vam tudi danes, ko pogledate v nebo, snežinka ali zvečer zvezdica, uresničita vse skrite ali neskrite želje. Z vami sem in mislim na vas.

Želim vam veliko pomirjajoče energije in optimizma.

 

 

 

Valentina                                                                                                     Črnuče, 26. 3. 2020

Accessibility