Dragi otroci, starši,

kot veste, so do nadaljnjega zaprti ne le vaši vrtci in šole, temveč tudi likovne ustanove in muzeji. V ljubljanski Galeriji Tobačna / MGML si želimo, da kljub temu ne bi pozabili na umetnost, predvsem pa, da bi v tem času ostali ustvarjalni. V ta namen smo se odločili narediti spletno galerijo, namenjeno našim najmlajšim in njihovi ustvarjalnosti – poimenovali smo jo »Mali umetniki v karanteni«.

Večkrat tedensko bomo v za to ustvarjenem Facebook dogodku objavljali raznolike in ustvarjalne ideje ter kratke predstavitve sodobnih umetnikov, vas pa vabimo, da se nam pri ustvarjanju pridružite in z nami delite nastala umetniška dela. Ker vsi vemo, da je v teh tednih najbolje ostati doma, bomo material za naše umetnine poskusili najti tam, kjer ga običajno ne iščemo: v naši kuhinji, v prepolnem predalu delovne mize, v kopalnici, na zaprašenem podstrešju ali v nepospravljeni kleti. Plastična embalaža, star časopisni papir, kosi blaga in lesa, pločevinke … Tudi iz tega lahko nastane umetniško delo!

Vabljeni, da dogajanje spremljate na naši Facebook strani ter informacije o akciji delite z otroki, učenci in njihovimi starši.

Fotografije nastalih izdelkov s pripisom svojega imena in naslova bomo sprejemali na elektronskem naslovu maliumetnikivkaranteni@gmail.com. Slike prejetih izdelkov bomo redno objavljali na naši strani, najbolj domiselni izdelki pa bodo po koncu karantene tudi nagrajeni.

Povezava do Facebook strani, kjer boste našli tudi navdih za ustvarjanje: https://www.facebook.com/tobacna.001, za navdih pa smo pripravili tudi predloge za ustvarjanje, ki si jih lahko ogledate na tej povezavi.

Ustvarjajte, pustite domišljiji prosto pot ob tem pa uživajte in se veselite.

Tamara, Irma